"Футбол с Дмитрием Анточану" на Рен ТВ. Выпуск от 22-го июня

Как вам жеребьевка? ФК "Тирасполь" - "Сконто", например? Будет интересно. "Теута" - "Дачия", "Милсами" - "Дюделанж" Люксембург и "Шериф" - "Сутьеска" из Черногории. Кстати, на стадионе "Сутьески" я бывал. Желая нашим командам удачи, напишу кое-что о последней программе...

Заливая программу на youtube даже как-то и не думаешь, что видео может не пойти. Но иногда и такое бывает. Например, когда по знанию, а чаще всего по незнанию, в передаче (в заливаемом файле) используешь видео или аудио, авторские права которого принадлежат кому-то конкретно, а в свою очередь, этот конкретно тебя в youtube блокирует, то есть твое видео. У меня аналогичная яркая история произошла и с последней программой. Оказывается, что в рубрике "Драмы отечественного" я использовал какой-то видео фрагмент, а из-за него, и все видео пошло коту под хвост. Вот так. Посему, пришлось убрать рубрику Драмы и оставить финальный вариант в урезанном виде. Не фонтан, но уже как есть. Поэтому еще раз спешу предупредить, что ниже-размещенная программа - это урезанный вариант того, что было в эфире на Рен ТВ. 

Первый сюжет о том, почему не приходят на матчи НД и что с этим делать, а в завершении выпуска интервью с Андреем Кожокарем. Где-то по середине мини-опрос на тему: "Три вещи, которые необходимы сегодня "Зимбру".

Комментарии

  1. Tragerea la sorti cam asa, am impresia ca pot trece toate echipele si in acelasi timp poti fi eliminate toate. Nu m-as bucura mult pentru Milsami, anul trecut Dudelange a eliminat Salzburgul. Pentru Sheriff daca ramine Rashkevici nu m-as bucura deloc.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Noi ne uităm la viitorii noștri adversari cam cum ei se uită la noi. Ia, moldoveni, se poate de bătut. Important sa nu-i subestimăm. Îi putem bate noi pe ei, și ei la rându-se pot să ne bată pe noi. Să fie limpede acest lucru.

      Rashkevici a mai încercat în 2011 cu Sheriff în Cupele Europene, dar s-a oprit în bosniacii de la Jelezniciar. Anul trecut cu o săptămână-două până a debuta Sheriff în Liga Campionilor a venit schimbarea și Stoichiță efectiv nu a avut timp suficient să pregătească echipa. Așa că nici nu știu cum e mai bine.

      Удалить
  2. Eu cred ca motivul nr 1 pentru care nu vin suporteri la stadion este mentalitatea noastra. Moldovenii vor spectacol si fotbal de calitate fara a da nimic in schimb. Ca si cum ai planta ceva si ai astepta recolta fara a iriga. La momentul acrual prezenta suporterilor in tribune in campionatul nostru ar fi o importanta sursa de finantare. De ex. cu 10000 de spectatori la meci la Zimbru, cu doar 5 lei biletul ar insemna aproape 1000000 de lei pe sezon. Al doilea motiv este promovarea fotbalului sau mai precis lipsa de promovare, atit din partea federatiei cit si din partea cluburilor. Doar al treilea motiv la parera mea este calitata jocului, care s-ar ridica imediat daca citeva mii de oameni ar impinge din spate jucatorii in timpul meciurilor. Concluzia este ca la moment dat fiecare parte implicata in fotbalul autohton are ce i-si merita: suporterii fotbal de doi bani, echipele suporteri de doi bani, conducere de doi bani si conducerea in schimb cistiga nici doi bani. Totul este condus de o federatie de doi bani. Pina cel putina una din aceste parti nu va face un pas inainte, de ex suporterii, nu se va schimba nimic.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Știu că sunt multe probleme și multe de făcut. Totodată îmi dau seamă că se face cu țîra sau chiar deloc.

      Удалить
  3. Rusnac antrenor secund la Sheriff. Nu cred ca are vre-o legatura cu evenimentele de la Iskra.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Îl respect pe Rusnac ca jucător și ca antrenor, mai ales ca a jucat la Olimpia mult timp. Sper din tot sufletul ca desemnarea recentă la Sheriff să nu aibă nicio legatură cu evenimentele legate de Iskra-Livădaru-Sheriff-FMF-FC Tiraspol.

      Удалить
  4. Hai sa fim seriosi? ce fel de moda post-sovietica e asta sa dam vina pe mentalitate?
    Si chiar mi-i interesant cand oamenii spun ca "asa e mentalitetul moldovanului" -se pun si ei in aceasta lista de moldoveni sau lor li se pare ca daca spun asa ei sunt diferiti si au alta mentalitate?!

    Daca omul merge la meciurile selectionatei, de ce nu vine la meciurile DN? Chiar cu San Marino se strang cate 7-8 mii, pe cand la derbirurile DN nu se strang atatia spectatori de ani buni!
    Eu va spun parerea mea,de ce nu sunt suporteri pe tribune:
    1. NU-I informatie!Cum a spus si Dumitru fara colaborarea TV-ului si a surselor de informatie cu fotbalul,atunci sportul rege e mort.Nu exista marketing?!-Atunci nu-s Bani.
    2.Banii in tot sensul cuvantului lipsesc(stadioane, infrastructura,jucatori etc) Si asta nu tine de situatia economica din tara dar e direct legat cu conducatorii neputinciosi ai organului suprem in fotbalul nostru.
    3.Nu-i suspans si rivalitate adevarata,pe teren.
    4.Nu-i spectacol.
    5.Nu-i fotbal.
    Toate aceste lucrurui sunt legate intre ele si cine crede ca in alte tari cu asa probleme in fotbal aveau sa se mai stranga macar 500 de spectatori in mediu pe meci atunci imi pare rau de el.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Am să scriu acuș câte ceva despre mentalitate, dar mai întîi nițel despre "de ce nu vin". E adevărat că DN, ceea ce-ar însemna, de fapt, și fotbalul autohton, nu este mediatizat. Despre el se vorbește puțin, iar pe la TV nici nu mai auzi că mîîne se joacă etapa. etc. Credeți că orice produs, căruia i se face publicitate la TV e de cea mai bună calitate? Gume de mestecat, produse alimentare, automobile chinezești, ciocolate grețoase. Dar știți de ce se consumă și sunt pe limba multora? Pentru că lumea cunoaște despre ele din presă, de la TV, radio. E adevărat că și fotbalul moldovenesc, reprezentat prin DN, nu este un produs foarte valoros, dar la cât de lipsit de valoare e, să-l mai lași fară promovare, e o crimă adevărată.

      Acum despre mentalitate. Am să încerc să fiu succint ca să încerc să demonstrez că ceea ce numim noi mentalitate poate, și deseori, este crucial în viața noastră. Mi-am făcut studiile la cel mai puternic liceu din Balți "Ion Creangă" (cu șansa sa-mi reproșeze mulți din cei, care au învățat la rivalul liceu "Mihai Eminescu"). Proful meu de istorie a fost un pedagog excepțional, decanul facultății de Drept și Economie de la USM "Alecu Russo", Gheorghe Neagu (nu știu dacă și acum e în această funcție). La una din ore eram pus cu el pe un fel de litigiu. Încercam să aflăm ambii de ce nu știu care trib sau popor s-a dezvoltat mai rapid și, să-i zicem, multilateral, decât celălalt popor. D-ul Neagu îmi oferea explicații factologice, istorice. Că, de exemplu, poporul mai dezvoltat a profitat de avantajul așezării geografice, relațiilor comerciale, etc, etc. La care eu i-am reproșat, zicând că așa a fost acel popor de la Dumnezeu. Mai priceput, mai iscusit, mai muncitor, mai deștept, și așa mai departe. Stimatul domn Neagu a făcut o pauză și mi-a zis: "Știi, ai dreptate, există și explicația asta". Nu-mi amintesc deja peste ani cum exact s-a numit explicația, dar, în esență, asta ar însemna un fel de ceea ce-ți oferă Dumnezeu, natura, pe care o numim noi mentalitate. Da, e adevărat că în diferite circumstanțe istorice, politice, geopolitice, economice sau geografice pilonii mentalității mai pot fi mutați într-o direcție sau alta, dar asta deja ține de alt aspect.

      Удалить
  5. Nu cred ca mentalitatea are ceva comun cu natura umana a unui popor. Sunt de parere ca fiecare om are mentalitatea sa aparte care in decursul vietii se poate schimba de cateva ori, in functie de imprejurari si mediu social.Ex. URSS , regimul Fascist sau regimul din Coreea de nord. Unde oamenilor le era impusa acea mentalitate de sovietic,fascist etc. Dupa caderea acestor regime oamenii si-au schimbat si mentalitatea, mai sunt inca desigur multi care n-au iesit din hibernare, asta iarasi tine de anumiti indivizi ci nu de un popor intreg. De la Dumnezeu ti-i dat trup,minte si suflet,restul se creaza de sine statator;)

    ОтветитьУдалить
  6. ...corect, mentalitatea ni-o formează mediul și circumstanțele, (plus, câte ceva de la natură)iar noi suntem încă în plasa vechilor circumstanțe, implicit, și mentalitatea e de atunci...

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий